Editör

Editör

Genel
[email protected]

ÇİÇEĞİ BURNUNDA BAŞKAN; 'SEÇİMİ 2-0 ALIRIZ' (Altılı Masa-5)

23 Ekim 2022 - 23:36 - Güncelleme: 24 Ekim 2022 - 10:06

Geçtiğimiz günlerde Ajans Sinop’un Gündem Masası programına konuk olan Demokrat Parti’nin çiçeği burnunda İl Başkanı Turan Fehmi Özdemir, seçimlere dair iddialı açıklamalarda bulunurken, iktidar cephesine yönelik soruları; etliye sütlüye dokunmadan teğet geçti.
Demokrat Parti’nin geçmiş ihtişamlı günlerine dem vururken, yuvaya dönüşlerin sürpriz isimler ile süreceğini ve Sinop milletvekili seçimlerini 2-0 alacaklarını iddia eden başkanın, bir saati aşan programda iktidar kanadına dair; “har vurup harman savurdular hatta geleceğimizi ipotek altına aldılar” demekten öteye gitmemesi ve program sonrası iktidar kanadından olumlu eleştiriler aldığı duyumları ise akıllara “olası alternatif planlar mı var?” sorusunu getirdi.
Güçlü bir siyasi geçmişe sahip olan Demokrat Parti’de siyaset yapacak ve eski günlerdeki başarıyı yakalayacaksanız gündemde olmak yerine gündemi oluşturmak siyasi kariyer açısından vazgeçilmeziniz olmalıdır. Bu da sıkı çalışma ve sağlam bir teşkilat ile mümkündür.
Sinop siyasetinde şahsi sosyal medya hesabını en aktif kullanan figürlerden biri olan Turan Başkan’ın ekran süresini azaltıp seçim sürecini hızlandırması Demokrat Parti’nin il teşkilatlanmasının tamamlanmasına katkı sağlayacağı aşikardır.
Demokrat Parti Sinop İl Başkanı Turan Fehmi Özdemir’in konuşmasından satır araları:
“Genel Merkez tarafından atanmış olan bir il başkanıyım, resmi olarak başlamasa da kongre sürecindeyiz.”
“Süleyman Demirel’in Cumhurbaşkanı olduğu dönemde lisedeydim. Belli bir yaş üstünün tecrübesi var bununla birlikte gençlerin de fikirleri, geleceğe dair hayalleri var ve bunları kendilerinin ifade etmesi de önemli”
 “Gençlerin siyasete girmesini önemsiyor ve tavsiye de ediyorum. Sosyal medyada sesinizi duyurabilirsiniz ancak bu sesi ülke sathına yaymak için en uygun yer siyasettir.”
“Sinop’un en büyük sorunu işsizlik ve genç işsizlerdir. 12 yıllık zorunlu eğitimden mezun olanları işçi olarak çalıştıramazsınız, onlara uygun iş alanları ve eğitim modelleri oluşturulmalı.”
“Cumhurbaşkanı’nın ‘gençler iş beğenmiyorlar’ söylemine katılmıyorum, siz üniversite mezunu bir genci niteliksiz işlerde çalıştıramazsınız.”
“Diplomalı işsizlerin çokluğu ve üniversiteleşmenin yanlış yapılması nedeniyle işçi bulma sıkıntısı yaşanmakta, ara insan gücünü kaybettik, meslek liselerinin etkinleşmesi gerekiyor.
“Sinop hakkettiği gibi yönetilemiyor, eğer yönetilseydi yerleşim, sağlık, eğitim, işsizlik sorunları devam etmezdi”
“Yeni doğum yapmış bir annenin bebeğiyle birlikte Samsun’a gitmesi çok büyük bir eziyet, ‘çocuk acil’ açılınca sevindik, pandemide farklı amaç için kullanıldı ama her fırsatta bu sorunu dile getiriyoruz.”
“Seçim güvenliği ile ilgili parti olarak ciddi çalışmalarımız var, parmak boyasının tekrar kullanılmasını gündeme getirdik. Altılı Masa ile ortak çalışmaları da genel merkez seviyesinde yürütüyoruz.”
“Altılı Masa ile görüşmeler devam ederken her türlü ihtimale karşı yol haritamız mevcut. Sinop milletvekili seçiminde 2-0 da yapabiliriz. Sürprizlere de hazırlıklı olun.
Nükleer santral AK Parti projesi değil, temelleri daha önceye dayanan bir devlet projesidir. Biz devletin ihtiyacına bakıyoruz. Yenilenebilir enerji kaynaklarını destekliyoruz ancak kesintisiz güç kaynağına ihtiyacımız var. Dünyada kendisini ispatlamış daha güvenli ülkeler varken, Çernobil’den vukuatlı Rusya’ya neden bu proje yaptırılıyor?
Pandemi döneminde büyüme durduğu için enerji açığımız kapandı ancak üretim çarkları aktif işlemeye başladığında bizim enerjiye ihtiyacımız olacak. Şahsi olarak nükleere karşıyım diyebilirim ama bunu bilim insanlarının konuşup değerlendirmesi gerekiyor.
“Ülkemizi ikinci yüz yıla taşıyacak olan kadroların seçilecek olması nedeniyle bu seçim çok önemli. Seçmenlerimiz, son 20 yıldır ülkemizin seksen yıllık kazanımlarını har vurup harman savuran hatta geleceğimizi ipotek altına alan kadrolara mı yoksa genç dinamik, çalışkan, liyakatli ve metal yorgunluğu olmayan yeni kadrolara mı oy verecekler? göreceğiz.” 
“Son yaşanan süreçleri kendileri de inkâr etmiyor, bozan düzeltemez,
“Ben bir seçmeni ikna edemiyorum ve karşı taraf ikna ediyorsa ben kendime bakarım, AK Parti dışındaki partiler halktan kopuktu ama yeteri kadar olmasa da kendilerini anlatmaya başladılar.
“Medyada yeterince destek görmesek de Altılı Masa olarak birebir her vatandaşa temas edebilecek güce sahip olduk.”
“Sansür Yasası sadece muhalefeti değil ileriki dönemde bu yasayı hazırlayanları da etkileyecektir.”
“Ekonomik olarak ülke genelinde kötü durumdayız, iktidar art arda yaptığı zamlar ile ipin ucunu kaçırmış durumda, düzeltemiyorlar.”
“AK Partiye kızgın olan gençler, yurt dışına kaçmak istiyor, bu gençleri kazanmamız gerekiyor”
AK Parti’den yardım alan yaklaşık 20 milyon civarındaki insanı, aldıkları yardımlar tatmin etmemeye başlayacak ve daha fazla yardım talepleri olacak ancak bu talepleri ekonomik sıkıntılar nedeniyle karşılanamayacak, bizim bu konudaki gayretimiz bu insanlara yardım yapılmasını gerektiren problemin ne olduğunu ortaya koymak, insanlara anlatmak ve çözüm sağlamaktır.”
Tatile gitmek, restoranda yemeğe gitmek lüks değil insani bir ihtiyaçtır. İnsanlarımız köylerine bile her hafta gidemiyorlar.”
“Özellikle son altı aydır partimize üye kaydı ve teveccühleri ciddi oranlarda artmış durumda. Yuvaya dönüşler başladı, önümüzdeki günlerde sürpriz dönüşleri de göreceğiz. Demokrat Parti’yi eski gücüne kavuşturacağız.”
“Mevcut iktidar muhalefet için ‘siz tuğla üstüne tuğla koydunuz mu?’ diye eleştiriyor, olan tuğlaları siz sattınız, bu tuğlaları nereden bulup sattınız? Bunları kim üst üste koydu?
 Teşkilatlanma çalışmalarını tamamlayarak seçimlere yetişilirse, yuvaya dönüşler güçlü isimlerle sağlanırsa, gözlerini dünyaya açtıklarında iktidarda buldukları parti dışındaki partilerin de geçmişte yaptıkları icraatlar bu nesle doğru anlatılırsa ve seçim güvenliği sağlanırsa, “bu maç 2-0 mı alınır yoksa pirince giderken eldeki bulgurdan mı olunur” onu da halkımızın takdirine bırakıyorum.

Bu yazı 364 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum