Editör

Editör

Genel
[email protected]

MİLLİ GÖRÜŞTEN AYRILANLAR, ASLINA RÜCU MU EDİYOR? (Altılı Masa-4)

21 Ekim 2022 - 12:08 - Güncelleme: 21 Ekim 2022 - 12:22

    Necmettin Erbakan’ın Millî Görüş çizgisini taşıyan ve son yıllarda siyasettin vitrininde kendisine yer bulamayan Saadet Partisi’nin Sinop İl Başkanı Cavit Üçüncüoğlu, geçtiğimiz günlerde Ajans Sinop’ta katıldığı Gündem Masası programında, tarihe not düşecek çok özel açıklamalar yaparken, AK Parti’yi kuruluş hikayesi ve ekonomi modelinde topa tuttu.
    Üretime dayalı ekonomik modelle yola çıkan Millî Görüş’ün, gelinen noktada yenilikçi kanadındaki değişim, hayatın her aşamasında toplumsal ayrışma ile sınıflar arası sosyo-kültürel ve ekonomik makası üst seviyede açarken, devletin resmi verilerine göre %20’lik yüksek gelir seviyesine sahip kesimi, milli gelirin neredeyse yarısının sahibi yapmıştır.
      Her fırsatta ana muhalefet partisini PKK ile iş birliği yaptığı yönünde suçlayan AK Parti kanadının, içinden çıktığı Millî Görüş tarafından “anavatanın yıkıldığı icraatlara girmekle” suçlanması aslında AK Parti kanadı için tarihin tekerrüründen başka bir şey değildi.
Çünkü ağır ekonomi hamlesiyle, üretime dayalı ekonomik modeli hayata geçiren, işçi ve memura tarihin en yüksek zammını veren Refah Partisi, “laikliğe karşı eylemlerin odak noktası” olmakla suçlandığı ve gelinen noktada 28 Şubat sonrası siyaset vitrininden bir şekilde indirildiği dönemde adeta can evinden vurularak bölünmüştü.
      Aslında gömleğini çıkaran milli görüşçülerin, siyasi benzerlikleri ve anlayışlarının değişmediğini; 28 Şubat’ın Müslüm Gündüz’lerinin, Fadime Şahin’lerinin, adzimendilerinin yerini, Fetö Darbesiyle ortaya çıkanların aldığını söylemek doğru olacaktır. Değişmeyenlerin kısa bir özetini yaparken, değişenleri il başkanı tarihe not düştü.
      Millî Görüş’ün gelenekçi kanadından, yenilikçi kanadına çakma göndermesi ile ağır eleştirilerin yapıldığı programda AK Parti’nin kuruluşuna dair tarihi açıklamalar yapan Saadet Partisi Sinop İl Başkanı Cavit Üçüncüoğlu’nun konuşmalarından satır araları:
“Millî Görüş’ün temeli sevgi, şefkat ve merhamettir. Hedefi de bütün insanlığın saadetidir.”
“Yönetim anlayışımız; adalet, liyakat, istişare ve ahlaktır. Ahlak ve maneviyat olmadan hiçbir şey olmaz. Şeffaflık ve denetim çok önemli.”
“AK Partililer; ‘CHP ile niçin ortaklık yapıyorsunuz, CHP’de PKK ile ortak’ diyorlar, Kıbrıs Barış Harekatı’nı biz CHP ile birlikte yaptık.
“1974 Kıbrıs Harekâtı sonrası ABD Ambargosu döneminde Erbakan Hoca ASELSAN’ı kurdu.
Ağır sanayi hamlesi yapılarak, aralarında savunma sanayi şirketlerinin de bulunduğu 200 fabrika açıldı
13 şeker, 18 çimento, 12 gübre fabrikası, 6 kâğıt, 2 bitkisel yağ fabrikası, 27 et kombinesi, 7 filtresiz sigara fabrikası ve 28 Sümerbank fabrikası Erbakan döneminde kuruldu ancak bu fabrikaların hepsi AK Parti tarafından satıldı.
“AK Parti ile aramızdaki fark, biz yaptık onlar sattı
Tayyip Bey’in şiir olayı da tezgâhtı, Erbakan’ın o dönemde kesinlikle gitmeyeceksin demesine rağmen Erdoğan gidip şiir okumuştu, mağdur yaratacak bir proje amaçlanmıştı.
“Tayyip Erdoğan’ın kaldığı hapishane, sıradan bir hapishane değildi, AK Parti’nin temellerinin atıldığı görüşmeler orada yapıldı”
“Refah Partisi’nde bölünmelerin yaşandığı kongreyi kaybeden Erdoğan’a; parti kurup kurmayacağı sorulduğunda, ‘ben parti kurarak milli görüşü bölen olmayacağım’ cevabı daha sonra Saadet Partisi’nin kapatılarak Erdoğan’ın önünün açılmasına sebeptir.”
“ABD ambargosu döneminde Refah Partisi; ülkede ne kadar Amerikan Üssü varsa tamamını kapatmıştır buna karşın bunlar Fetö Darbesi’nin planlandığını bildikleri halde İncirlik Üssü’nü kapatamadılar, Millî Görüş ile çakmalarının farkı budur.
“AK Parti her seçim öncesi bir düşman oluşturup seçimleri aldıktan sonra, düşmanıyla can ciğer kuzu sarması oluyor.”
“Esat ile beraber tatillere gitmeler sırasında bir anda ipler koptu, Esat; ‘biz Türkiye’nin anayasasını kendi ülkemize kopyalayacakken, anlamadık bir anda ipler koptu’ dedi. Amerika, Büyük Ortadoğu Projesi’ne uygun hareket edilmediğini görünce hemen müdahale etti.”
“AK Parti İktidarı; Kıbrıs’ta Annan Planı’nı destekledi, biz ise karşısında yer aldık. Rumlar Kıbrıs’ın tamamını istediği için bu plana hayır oyu vermeleri sayesinde Kıbrıs elimizde kaldı.
“Genelkurmay’ın hazırladığı; ‘Millî Görüş ile ilgili yaptığı bir çalışmada, ilk seçimlerde %35 ikinci seçimde %60-65 oy alacaklar ve anayasal düzeni değiştirecekler’ şeklindeki raporun sonucu olarak 28 Şubat gerçekleşmiştir.
“Kendisi iyi bir Yahudi olan Haldun Dormen’in bir köşe yazısında; ‘biz bu Millî Görüş’ün partisini üç kez kapattık her seferinde daha güçlü geldiler, yok mu bunların içinde hırslı bir genç, destekleyip bunları içten bölelim, ikiye bölmek yetmez, üçe dörde bölelim’ ifadeleri hayata geçirilmiştir. Has Parti’nin kurulması bölünmenin ilk aşamasıdır, Nazım Maviş de o dönemde Numan Kurtulmuş ile birlikte yürüyenlerdendi.”
“Fatih Erbakan, genel merkezden habersiz bir şekilde, Durağan’da miting yaparak ikinci bölünmeyi gerçekleştirmiştir.”
İktidara gelirken yoksulluk, yolsuzluk ve yasaklarla mücadele söylemiyle geldiler, bugün ise anavatanın yıkıldığı icraatlara girmiş durumdalar”
“Madımak Olayı bir projeydi, orada vali vardı, emniyet müdürü vardı, garnizon komutanı vardı ama olayı belediye başkanına mal ettiler.”
 “Kılıçdaroğlu’nun başörtü yasa tasarısıyla ilgili teklifini, AK Parti reddederse bütün gemileri yakmıştır anlamına gelir.”
Peçede bir sakınca görmüyorum, ahlaki noktada bizi rencide etmeyecek şekilde herkes özgürce giyinebilir ancak kamusal alanda düzenin de bozulmaması gerekiyor.
“Şu an kongre dönemindeyiz, 20 senedir kuramadığımız iki ilçe vardı onları da kurduk, seçim güvenliği için her sandıkta 10 üyemiz olacak şekilde genel merkezin talimatı var.”
Erbakan’a %30 zam isteğiyle gelen işçi temsilcilerine bu zam size yeter mi diye cevap verip çalışanlara Cumhuriyet tarihinin en büyük zammını %50 olarak vermiştir ve Erbakan’a düşman olmuşlardır. Bu olayın ekonomiye yansıması sonucu Cumhuriyet tarihinde ilk defa 1 milyar dolar dış borç ödenmiştir
AK Parti’nin ekonomik sistemi borca dayalı ekonomik sistemdir, bir tüketim ekonomisidir, sosyal yardımlara dayalı bir ekonomidir.”
“Ak Parti döneminde bir kez bile bütçe denk bütçe olmamıştır, hep açık vermiştir. Ana paradan fazla faiz borcu vardır.
“İthalat %40 arttı, ihracat %10 arttı, %30 açık var. İthalatı düşürmedikten sonra ihracat rekoru kırmakla bu iş olmuyor.”
      Dün Millî Görüş’ten ayrılanların kurduğu siyasi hareket, bugün ağır eleştirilere maruz kalırken yaşananlara bakıldığında aklımıza gelen cümleyi buraya, takdiri seçmenlere bırakıyoruz; “Milli Görüş aslına Rücu mu ediyor?

Bu yazı 703 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum