Editör

Editör

Genel
[email protected]

Seçime Giderken Bir Asırlık CHP (Altılı Masa-1)

13 Ekim 2022 - 14:28 - Güncelleme: 14 Ekim 2022 - 17:03

Cumhuriyetimizin ikinci yüzyıllık dönemini yönetmeye talip olan Ana Muhalefet Partisi’nin Sinop İl Başkanı ne dedi?
Siyasette neredeyse bir asırlık parti olan Cumhuriyet Halk Partisi’nin, Sinop İl Başkanı Avukat İnan Savaş YÜKSEL, katıldığı bir programda seçim hazırlığı ve güvenliği konularında altılı masanın şemsiyesi altına girdi.
Eksik olan sandık görevlilerini tamamlamak için halka katılımları konusunda çağrıda bulundu.
Seçim hazırlıklarında hala genel merkezden gelecek bir metoda ihtiyaçları olduğunu söyledi.
Kırsaldaki vatandaşların taleplerini karşılayamadıkları için belli bölgelerde kırsala gidemediklerini itiraf etti.
Kamu görevlileri ve bürokratlar tarafından toplantılara çağrılmadıklarından ve muhatap bulamadıklarından yakındı.

100 yıllık bir parti, kırsal kalkınmayla dünyaya örnek olan Atatürk’ün partisi, kırsalda halk ile buluşamayan bir konuma nasıl geldi? 

Sorunun muhatabından kendi ifadeleriyle satır araları…

Sansür Yasa Tasarısı’nın gündeme alınması, seçimlere nasıl bir ortamda gireceğimizin göstergesidir
İnsanların ifade özgürlüklerinin ellerinden alındığı, daha önce Balyozcu, Ergenekoncu şimdilerde ise Fetöcü olarak yaftalandığı, vatan hainliğiyle suçlandığı bir ortamda seçime gireceğiz.”
“20 yıllık AK Parti İktidarında, liyakatsiz kadrolaşmalar, kurumsal yozlaşmalar, sosyo-kültürel ve ekonomik sıkıntılar, tarım, sanayi ve birçok sektörde dışa bağımlı bir ülke pozisyonuna geldik.”
Seçim Yasası, artık ittifakların seçimden önce yapılmasını zorunlu bir hale getirmiştir. Altılı Masa ana hatları belirlenmiş bir mutabakat kapsamında bir araya gelmiş ve genel başkanlar seviyesinde başlamıştır. Bu şekilde seçim sonrası sürpriz birlikteliklerin önü alınmış olacaktır.
Millet ittifakı seçime tek adayla gidecek ancak altılı masa olarak tek adayla gidilip gidilmeyeceğini ise çalışmalar ve zaman gösterecek.”
“Özellikle İyi Parti ile sıkı bir ilişkilerimiz var, genel başkanların yaptıkları formatta yerelde bir altılı masa görüşmesi yapmadık, bu konuda genel merkezlerden talimat bekliyoruz. Önümüze tam bir metodun koyulmasını bekliyoruz.
“Öncelikle HDP’nin, mecliste oturumları yöneten, teröre bulaşmamış, demokratik yollarla siyaset yapan bir parti olduğunu kabul etmemiz gerekiyor. HDP ile şu an ittifak halinde değiliz ancak Cumhurbaşkanı seçimini ikinci tura kaldığında HDP seçmeninin bizim adayımıza oy vermesi durumunda seçmenlerine terörist mi diyecekler?
“Kırsala gidemiyoruz algısı yanlış, muhalefet partisi olarak kırsaldaki vatandaşlarımızın talepleri karşılayamadığımız için kırsalda sıkıntılar yaşıyoruz.
Kamu görevlileri ve bürokratlarla yapılan toplantılara il genel meclisi üyeleri ve ana muhalefet partisi il ve ilçe teşkilatları olarak çağrılmıyoruz.” 
Kılıçdaroğlu, kendisini devleti yöneten lider yerine koyarak helalleşmeleri yapıyor, bu, devletin halkıyla helalleşmesidir.” 
“Sinop’taki 763 sandığa yönelik görevlendirmeleri tamamlama çalışmalarımız devam ediyor, bu seçimde yalnız değiliz, altılı masa olarak birbirimizden destek alacağız, buradan vatandaşlarımıza görev almaları konusunda çağrıda bulunmak istiyorum.”
“Seçimlerde aday olacaklar için ön seçim ya da eğilim yoklaması talebimiz var”
Belediye başkanı ya da milletvekilliğine aday değilim, verilen her görevi de yerine getiririm, bununla birlikte İktidar Partisi’nin Sinop İl Başkanı olmak istiyorum,”
“Yolsuzluklarla ilgili, savcılığa verdiğimiz suç duyuruları bir şekilde kapatılıyor, beşli çetenin yargıdaki uzantılarını da uyarıyorum hesabını verecekler!
“Yapılan anketlere ve saha çalışmalarımıza göre, Sinop’ta CHP oylarında bir artış Ak Parti oylarında ise bir azalma söz konusu” dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi’nin ve Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına girdiğimiz bir dönemde yapılan açıklamaları parti seçmenleri ve halkımızın değerlendirmesine bırakıyoruz...

Bu yazı 635 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum