Editör

Editör

Genel
[email protected]

Fikri Hür Adam

04 Eylül 2022 - 12:42 - Güncelleme: 04 Eylül 2022 - 14:01

Editör’den

Fikri Hür Adam…
Bir adam düşünün, fikri hür, vicdanını hür, irfanı hür,
Bir adam düşünün; kalemi keskin, sesi gür,  
Bir adam düşünün; yaşatma ideali uğruna, anadan, yardan serden geçmiş, evlatlarına zaman ayırmak için satır aralarını seçmiş,
Bir adam düşünün; Sinop gibi bir hayali olan
Motosiklet üstünde sırılsıklam ıslanırken dertlenmemiş, şakaklarından boncuk boncuk terler dökülürken dertlenmemiş, gecenin üçünde sabahın beşinde çalan telefonlarına sitem etmemiş bir adam..
Örnekler demek kelimeyi kifayetsizleştirir, yaşanmışlıklar diyeceğim, yüzlerce yaşanmışlık
Fikri hür adam…
Yalı kahvesinde otururken masana gelen ve seni yaptığın haberler nedeniyle sorguya çeken vatandaşı bu tutumundan dolayı eleştirmek yerine teşekkür ederek karşılayan ahlak anlayışın mı rahatsız etti birilerini yoksa bir gazeteci olarak gösterdiğin hesap verilebilirlik örneği mi?
“Siz bu haberleri bu şekilde nasıl yapıyorsunuz? Arkanızda kim var? Mafya mı var ?” sorularına o gün verdiğin cevap vatandaşı ziyadesiyle tatmin etti ki tutumun karşısında teşekkür ederek yanından ayrılmıştı ancak bu tavır demek ki birilerini hiç de memnun etmedi.
Gazeteciliği birilerini memnun etmek için değil, birilerine ses soluk olmak, yaralarına merhem, sorunlarına çözüm bulmak için yapman mıydı rahatsızlık?
Yoksa yaşanan bir hırsızlık olayının haberini yaptı diye hırsızın suçunu sorgulamak yerine habercinin cezalandırıldığı bir döneme mi denk geldin?
Ya da toplumsal kaygıları gözetip siyaset meydanına çağırırsın, halk adına hesap sorarsın korkusu mu bu?
Haberini geri çekmen karşılığında ceza almayacağını bildiğin halde bu teklifi reddetmen sende korku duvarının yerle yeksan olduğunu gösteriyor. 
Çokça kullanılan Meşhur bir söz geldi aklıma “Zulm ile abad olanın ahiri berbat olur” şimdi mazlumun hakkını yiyen zalim korksun
Söz verip tutmayan münafık korksun
Vaad verip yapmayan siyaset korksun
Göz dağı verip tehdit eden mafya korksun
Hukuku ayaklar altına alanlar korksun
Albert Einshtain’ın dediği gibi “zaman sanıldığı gibi doğrusal değildir, bugün yaptığımız bir eylem dünü ve yarını etkiler”
Birileri seni yel değirmenleriyle savaşıyor sanarak korkularının esiri olmuş beklerken sen uykuya isyan etmiş gözlerinle yazmaya, ses soluk olmaya, hesap sormaya devam et…
Şimdi sıra Sinop’ta 
Şimdi doğru ve güvenilir haber alma ısrarı sırası bizde
Şimdi hesap sorulmasını talep etme sırası bizde 
Şimdi cesur olma, korkmama sırası bizde, 
Şimdi sana sahip çıkma destek olma sırası bizde
Biliyoruz ki bedenini tutsak edebilirler ama fikrin hür vicdanın hür irfanın hür, kalemin keskin ve sesin gür


Deniz ÖZEN’e atfen

Bu yazı 723 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum