Editör

Editör

Genel
[email protected]

SİHİRLİ DEĞNEK, DEVA PARTİSİ'NİN ELİNDE! (Altılı Masa-3)

17 Ekim 2022 - 09:57 - Güncelleme: 17 Ekim 2022 - 11:10

DEVA Partisi Sinop İl Başkanı Birhan Yalçın, geçtiğimiz günlerde Ajans Sinop’ta katıldığı Gündem Masası programında, seçim çalışmaları ve altılı masa hakkında değerlendirmelerde bulunurken, elindeki sihirli değnek ile izleyenleri büyüledi.
Teşkilatlanma çalışmalarını henüz tamamlamadıklarını ifade eden il başkanı, seçim güvenliği konusunda topu altılı masaya atarken, gündem ekonomi olunca elindeki sihirli değneği çıkartı.
Pandemi sonrası ekonomik daralma nedeniyle G-20 ülkelerinin neredeyse üç ayda bir art arda faiz artırımı yaptığı, Avrupa ve ABD başta olmak üzere birçok ülkede, tarihin en yüksek seviyelerinde enflasyon oranlarının seyrettiği bir dönemde, AK Parti’de 13 yıl bakanlık yapan Ali Babacan’ın, DEVA Partisi iktidarında altı ayda ülkeyi ekonomik krizden çıkaracağını ve iki yılda ise enflasyonu tek haneye düşüreceğini iddia etti.
Altılı Masa ile ortak girilecek seçim güvenliğiyle ilgili endişelerini ifade ederken, iktidarın genel seçimlerde “İstanbul seçimleri benzeri bir durumu” yaşatma ihtimalinin açık ara seçimi önde kapatarak aşılabileceğini belirtti.
Süresinde yapılırsa, seçimlere yaklaşık 7 ay gibi bir zaman kalmış olmasına karşın, teşkilat örgütlenmesini henüz tamamlayamamış bir siyasi partinin, çok iddialı bir şekilde iktidarın en güçlü adayı olmasını nasıl değerlendirmeliyiz?
DEVA Partisi’nin, parti politikalarının konuşulduğu programda BBP MKYK Üyesi ve Teşkilat Başkan Yardımcısı Tahir Şahin’e geniş yer verilmesi de dikkatleri çekti. Tahir Şahin’in programdan yaklaşık bir hafta sonra BBP’den istifa etmesi ise akıllarda soru işaretleri bıraktı?
Yıllar önce milli görüş gömleğini çıkartarak AK Parti’yi kuranların tarihinin tekerrür ettiği günümüzde, yeni kurulan iki partiden biri olan DEVA Partisi’nin Sinop İl Başkanı’nın konuşmasından alıntılar:
“Cumhurbaşkanı’nın, Sinop’a nükleer santral yapılması konusundaki konuşmasının aksine nükleere karşıyız, hedefimiz yenilenebilir enerji projeleridir. Nükleer santral kurulmasına asla taraftar değilim”
“Sayın Cumhurbaşkanı da olsa konuşmaları birbiriyle çelişiyorsa demek ki burada sıkıntılar vardır.”
 “20 yıldır bu ülkeyi yöneten iktidarın, neresinden tutarsanız tutun başarısızlık ve tutarsızlık akıyor, bu iktidarın ülkeye verebileceği hiçbir şey yok.”
“Bunlar iyi günlerimiz, 85 milyon nüfusun %20’sinin ekonomisi iyi geri kalanı geçim sıkıntısı yaşıyor.
“Merkez bankamız, 60 milyar dolar borçlu durumda. Ülkemizde peşkeş çekilmemiş neresi kaldı?
“Bu ülkede Anayasa Mahkemesi Başkanı dahi hukuk arayışına çıktı. Evrensel hukuk yerine biat kültürüyle, talimatla hareket eden bir hukuk var bugün”
“DEVA Partisi çok iddialı bir parti ve iktidara talibiz.”
“İl örgütlenmesi çalışmalarımızı sürdürüyoruz, merkez ilçe dahil tüm ilçelerde örgütlenmemizi tamamlayacağız.”
“DEVA Partisinin kadroları 81 ilin %48’inde hukukçulardan oluşuyor ve partimizde 5 bin hukukçu var. Seçim güvenliğiyle ilgili altılı masa olarak büyük bir çalışma olduğunu biliyorum.
“Sandık güvenliği açısından bugünkü iktidar karşısında açık ara seçimi almamız lazım. Türkiye’nin ikinci bir seçimi kaldırma gücü yoktur.”
“Sayın Cumhurbaşkanı’nın açıklamaları çok isabetsiz, enflasyon %200, kuru patlattılar, merkez bankası rezervleri tükendi, o zaman at imzayı düşür enflasyonu imzayla
“Bugünkü iktidarın algı politikalarına aldanmayın, bankalar gelirlerini beş kat büyüttüler.”
“Merkez bankası bağımsız değil, rezerv açıklamaları gerçeği yansıtmıyor.”
“AK Parti’de 13 yıl bakanlık yapan Babacan’ın bıraktığı dönemde kişi başı milli gelir 13 bin 600 Dolar’dı.”
“Babacan, Varlık Fonu’na imza atmayı dört kez reddetti, Cumhurbaşkanı imzalamasına rağmen yine reddetti”
“Sinop uzun yıllardır yönetilmiyor, sadece idare ediliyor. Trafik, altyapı, plansız kentleşme gibi sorunlar şehri esir almış durumda. Çözüme yönelik güçlü bir siyasi irade yok.”
“Bugünkü iktidarı müsait bir yerde indirip iktidara sahip olacak siyasi bir partiyiz. Bunu gerçekleştirmek için genel başkanımızın açıkladığı 12 eylem planımız var ve 22’ye tamamlanacak.”
“İl başkanları doğal milletvekili adayıdır, Ankara kulislerinden; 41 ilde ortak adayla seçime gidileceğini öğrendim.”
“İnsanlarımıza asgari ücretin üzerinde destek vereceğiz. Refah seviyesini yükseltecek vergi ve destek planlarımız var.”
“Babacan, ülkemizi kriz ortamından altı ayda çıkaracak ve iki yıl içinde ise enflasyonu tek haneye indirecektir.”
“Liyakatli, ehil kişilerin kurumun başında olmaması nedeniyle Sinop’ta eğitim yerle yeksan olmuş, sıralamaya dahi girilemiyor durumda”
“Bu kış çok soğuk geçecek ama ‘KURT KIŞTA YEDİĞİ AYAZI UNUTMAZMIŞ’, bu da sandığa yansıyacaktır.” dedi.
DEVA Partisi Sinop İl Başkanı Birhan Yalçın’ın açıklamaları bu yönde, bakalım, ellerinde sihirli değnek olanlar ayazda soğuk yiyen kurdun içini ısıtabilecekler mi, yoksa yine birileri ipte cambaz oynatıp milleti ipteki cambaza mı baktıracak?
Takdiri değerli seçmenlere bırakıyoruz…

Bu yazı 475 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum