Cengiz DEMİREL

Cengiz DEMİREL

BU AÇIDAN
[email protected]

BBP Nereye Koşuyor?

08 Temmuz 2021 - 11:07


Büyük Birlik Partisi kurulalı üzerinden tam 28 yıl geçmiş. 28 koca yıl sonrasında Sinop’ta Büyük Birlik Paratisi  tabelası ilk kez asıldı ve 1. Olağan genel kurulunu da gerçekleştirdi.

BBP Sinop İl Örgütünün bu ilk genel Kuruluna Genel Başkanlık düzeyinde katılım sağlandı. BBP Genel Başkanı Mustafa Destici Sinop Merkezin yanı sıra Türkeli ve Saraydüzü ilçelerinde de gezilerde bulundu.

Destici’nin programı basına ulaştığında kısa bir sorgulama yaptım. Mustafa Destici İl Kongresine geliyordu, gelmesine de Türkeli ve Saraydüzü ilçelerini ziyaret  ne anlama geliyordu?

BBP Cumhur ittifakı içinde bir parti. 1980 öncesi Ülkü Ocakları Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu tarafından 28 yıl önce kuruldu. 28 yıl önce MHP (MÇP) ile yollarını ayıran ve ‘milliyetçi-muhafazakar- demokrat’ olarak tanımladığı BBP’yi kuran Muhsin Yazıcıoğlu 2009’da Kahramanmaraş’ta hala sır perdesi aralanamayan bir helikopter kazası sonucu yaşama veda etti. BBP ile birlikte Ülkü Ocaklarına alternatif ‘Alperenler’i de kurduğunu belirtmekte yar var.

Konumuz aslında BBP’nin ve onun kurucu Başkanının tarihçesi değil, bugünü..

BBP’nin Sinop ziyaret programı ilginçti.
Örneğin, Destici Türkeli’ye neden gitmek istiyordu? O daha gitmeden yanıtını bulduk. BBP Türkeli İlçe örgütünü kuran Türkeli’de sağ seçmen üzerinde etkili bir isim, AKP Türkeli eski Başkanıydı!

Ya Saraydüzü’ne demeli? Orada da AKP’den ayrılarak BBP saflarına katılan bir meclis üyesi çıktı karşımıza!

Bu ikisi AKP ile BBP arasında alevlenmeye başlayan bir ateşe işaret midir? Yalnızca bu iki örnekle bunu söylemek mümkün değil. O halde diğer işaretlere bakmakta yarar var!

Örneğin; Mustafa Destici’nin Sinop konuşması!
Ne diyor Destici, “ Cumhur ittifakında olabiliriz. Ama bu, gerçekleri konuşmamıza engel olamaz.”
Neymiş peki bu gerçekler?
“Kanal İstanbul’u bırak, yol, köprü yapmayı bırak, bir yıl vergi alma SGK primi alma. Ne varsa halka ver.” Diyor Destici. Bu sözler Kılıçdaraoğlu’na değil herhalde. “ Kanal da kanal” diye yırtınan, zam üstüne zam yağdıran Cumhur ittifakının iki ortağı Erdoğan ile Bahçeli’ye…
Bunlarla da yetinmiyor Destici…
Sinop konuşmasını canlı canlı salonda izledim. Libya devrik lideri Kaddafi’ye sözü getiriyor. Kaddafi’nin 250 milyar doları yurt dışına kaçırdığından söz ediyor. ‘Yapmayın’ diyor işaretler veriyor. Cumhur ittifakı ortağı Destici’nin sözleri hem sert,  hem de volümü yüksek. Hiç ummadığım bir kalabalık, sık sık alkışlarla kesiliyor sözleri. Kültür merkezi salonunda yaklaşık 500 kişi.. Destici’nin her sözünde kendini buluyor, bugün yaşadığı sıkıntıları hissediyor… Halkın ekonomik bunalımı bir fotoğraf gibi yansıyor salona… Çiftçinin aldığı mazottaki ÖTV’den söz ediyor, “ traktörle tatile gitmeye mi mazot alıyor çiftçi de sen özel tüketim vergisi alıyorsun” diyor.
Destici’nin konuşmasını dinliyorum, ancak beynim o konuşmadan çıkan büyük fotoğrafı yakalayabilmenin derdinde…
Konuşmasının dörtte üçü Cumhur ittifakına en üst perdeden! Sinop’un ardından, önce FOX TV. konuşması ve sonrasında Hatay İl Kongresi..
Fulü fotoğraf giderek netleşiyor…
BBP, kamuoyu araştırmalarında yüzde 7 lere kadar gerilediği görülen MHP tabanına kapıları açıyor. BBP, AKP’den kopanlara adres “ biziz” diyor. BBP bunlarla da yetinmiyor. MHP’den koparak İYİ Parti saflarına katılan ancak kendilerince aradıklarını bulamayanlara da işaretler veriyor.

BBP şu anda dillendirilmese bile bu fotoğrafında net olarak görülen diğer bir nokta ise Mustafa Destici’nin konuşmalarında satırlar arasında gizli… Destici “Cumhur ittifakına da mahkum değiliz” diyor aslında.. Bu tavrı da pirim yapar nitelikte..
Tahir Şahin BBP Sinop Kurucu İl Başkanı. BBP Lideri Mustafa Destici’nin çok yakınında ve BBP MYK üyesi. Birkaç gün ara ile bir günlüğüne yine Sinop’a geldi. Geliş nedeni AKP, MHP ve İyi Partiden ayrılmak niyetinde olan küçümsenmeyecek! bir kitle ile görüşmeler yapmak.  Partiye hakim sıfatı ile  Tahir Şahin tüm Türkiye’de Sinop benzeri durumun varlığını açıklıyor.

Sonuç  olarak, bunu da Türkiye fotoğrafı ile değerlendirdiğimizde BBP nereye koşuyor diye sormak mümkün..
Ancak şurası kesin ki, BBP lideri Destici  öncelikle AKP ve MHP politikalarından huzursuz olan her iki partinin de tabanlarına gözü dikmiş durumda!

Tüm bunları alt alta koyduğumuzda her şey bir erken seçim işareti midir?
Neden olmasın ki…
Olursa da BBP, hem cumhur ittifakının, hem de Millet İttifakının kilit partisi olmaya şimdiden aday..
 

Bu yazı 697 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum