Cengizhan ERSOY

Cengizhan ERSOY

PENCEREMDEN
[email protected]

İSTİKBAL GÖKLERDEDİR

05 Ağustos 2021 - 11:55

Osmanlı’nın basiretsiz yönetimi neticesi, emperyalistlerce teslim alınan ülkeyi vatansever dava arkadaşları ve asil Türk Milleti’nin özverili desteği ile verilen mücadeleler sonucu ülkemizi işgallerden kurtarıp, yok olmuş bir devletin külleri üzerinden Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk; savaşın bitimi ve galibiyetin elde edilmesiyle yorgunluğa yenik düşüp köşesine çekilerek saraylarda sefahat alemine kapılmamıştır.

Aksine, ülke ve Türk Milletinin geleceği adına sivil ve demokratik anlamda da mücadelesini inançla ve inatla sürdürerek; tarihe ‘’Atatürk Devrimleri‘’ olarak geçen birçok yeniliğe imzasını atmış, ekonomik kalkınma ve çağdaşlaşma adına olağanüstü çaba göstererek ideallerini gerçekleştirmiştir. Havacılığa da önem veren Atatürk, 1925 yılında günümüzdeki adıyla Türk Hava Kurumu olarak bilinen Türk Tayyare Cemiyetini kurdurur ve “İstikbal Göklerdedir, çünkü göklerini koruyamayan milletler  yarınlardan asla emin olamazlar. Her işte olduğu gibi havacılıkta da en yüksek seviyede, göklerde bizi bekleyen yerini az zamanda dolduracaksın.

Ey Türk Genci! Kısa zamanda gökte seni bekleyen yerini alacaksın. Yoksa o yeri başkaları istila eder ve işte o zaman bu ülke ve ulus elden gider.” diyerek hava gücü ve hakimiyetinin ne kadar önemli olduğunun mesajını taa o tarihte vermiş olur. 1926 yılında ise genç Türkiye’nin ilk uçak fabrikası Kayseri’de açılır.

Büyük Atatürk’ün eserleri arasında yer alan Türk Hava Kurumu’nun görev ve çalışma esaslarını belirleyen tüzüğün ,Yetki ve Sorumluluklar başlıklı 4. Maddesi (c) fıkrasında ‘’havadan yangın söndürme, hava ambulans‘’ hizmetlerinde bulunacağı açıkça belirtilmiştir.

Ancak yıllar içerisinde kuruluş felsefesine inat içi boşaltılıp siyasete kurban edilerek işlevsiz hale getirilen bu kurum; son günlerde ülkemizin birçok yerinde yaşanılan ve milli bir afet haline dönüşen orman yangınlarında ne yazık ki hiçbir varlık gösterememiştir.

Yangın mahallerinde vatandaşların ‘’hani nerede, bir tane helikopter gelmedi, uçak gelmiyor yokk, yardım edinn, yanıyoruz‘’ çığlıkları yürekleri dağlamıştır. Haftayı aşan günler sürecinde yangınların söndürülemeyip, müdahale etmek için daha düne kadar  ‘’Komünist Rusya‘’ diye acımasızca eleştirdiğimiz günümüz Rusya Devleti ile Avrupa Birliği devletleri ve başkalarından milyonlarca lira karşılığında kiralık yangın helikopteri ve uçağı talebinde bulunulması pek de içe sindirilesi bir durum değildir.

Yaşanılan tüm bu olumsuzlukların ötesinde; son günlerde cennet vatanımızın muhtelif yerlerinde çıkan orman yangınları sebebiyle kayıplara uğrayan ve zarar gören vatandaşlarımıza sabır ve kolaylıklar dilerken, benzer acıların tekrar edip yaşanmaması dileğiyle Geçmiş Olsun Türkiyem….

 

Bu yazı 865 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum