Şükrü Zeki Demirel

Şükrü Zeki Demirel

ŞEYTANIN GÖR DEDİĞİ
[email protected]

BODRUM'DAN SELÂMLAR!

18 Mayıs 2024 - 21:28

Geçen hafta sonu bizim sendikacı tayfası ile Ankara'da yıllık buluşmamızı gerçekleştirdiğim için yazamamıştım. Ankara'dan sonra torun özlemi ağır bastığı için Bodrum'a kaçamak yaptım.
Şimdi diyorsunuz ki, "ne mutlu sana, hem ziyaret hem tatil yapıyorsun". Evet, toruna kavuşmak çok güzel, arada dinlenme ihtiyacını da bu aylarda çıkarmak da güzel.
Ancak, ülkenin neresine giderseniz gidin ekonomi, adaletsizlik, devlet-mafya-siyaset üçgeni hep karşımıza çıkıyor. Kurtulamıyoruz bir türlü. Bu gidişle çok zor olacak kurtulmak. Çünkü bu düzeni yaratanlar ile onlara halen açık destek veren siyasetçiler-siyasi partiler olduğu sürece, parti programlarını "helâlleşme-diyalog-yumuşama-kucaklaşma" üzerine kuranlar olduğu sürece, ipin ucu emperyalistlerin ellerinde olduğu sürece HALKIN sorunları bitmeyecektir. Asgari ücretin  açlık sınırının altında kaldığı ve yelpazenin daha da açılacağı, siyasilerin masal okumaya devam edecekleri ne yazık ki acı bir gerçektir.
"YUMUŞAMA" söylemlerini ağızlarından düşürmeyenlerin 18 ilde sıkıyönetim gibi yasaklar ilan etmeleri, "SİYASİ" davaların yine siyasi iktidar tarafından yönlendirilmeleri, cezaevlerinde ömür tüketenlerin siyasi iktidar için pazarlık konusu yapılmalarına rağmen muhalefetin halen "protesto eylemleri" için HALKTAN TALEP beklemeleri, değişim sözü ile yola çıkanların halen yumuşamadan medet ummaları, yerel seçimler sonucu biraz olsun umutlanan halkın umutlarını gün geçtikçe azaltmaktadır.
Daha önce de yazmıştım; "Hesap soracağınız siyasi iktidar, gelmiş-geçmiş siyasiler ve karanlık dosyaları olanlar ile diyalog kurmak, el sıkışmak, ortaklık yapmak onların suçlarına ortak olmaktır.
Bırakın medya üzerinden YUMUŞAMA söylemlerini. Bu filmi 20 yıldır izliyoruz zaten.
Ülkemdeki SOL kendini toparlamadıkça, CHP kendini yeniden Sol’da hissetmedikçe bu kısır döngü devam edecektir.
Ve SENDİKALAR, KONFEDERASYONLAR, her ay açlık- yoksulluk verilerini açıklıyorlar, ancak hiç EYLEM düşünmüyorlar. Sizce neden acaba?
Sinop'u özledim. Sinop'taki yerel yönetimin, Başkan Metin Gürbüz’ün yarattığı hızlı değişimi buralardan da gözlüyorum. Sinop bir başka yerlere gidiyor. Doğruya doğru görevimiz. Yanlışa yanlış demekte. Henüz 1.5 aylık çalışmalar, yapılanmalar bizlere önümüzdeki 5 yıl için umut aşılıyor. Ekibinin ve senin yüreğinize, emeklerinize sağlık başkan.
Haftaya kadar BODRUM'DAN selâmlar.
Şunu hatırlatmadan  geçmeyeyim ; Bodrum ateş pahası. Sinop turizm için her şeye sahip. Kıymetini bilelim. Bodrum'un Belediye Kafeleri olmasa bir dakika durulamaz. Belediye Kafeler Sinop'umuzun da başına.
Sağlıcakla kalın.

 

Bu yazı 406 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum