Şükrü Zeki Demirel

Şükrü Zeki Demirel

ŞEYTANIN GÖR DEDİĞİ
[email protected]

KENTİMİZDEN MANZARALAR !

23 Haziran 2022 - 09:37



Kasım/2021 'den itibaren AKP'nin KENT MEYDANI, MİLLET BAHÇESİ/ KIRAATHANESİ  projeleri çerçevesinde çekmediğimiz çile kalmadı. Ha bugün biter, ha yarın derken sekiz ayı çamur, toz toprak, can güvenliği kuşkusu ile geçirdik. Çile bitti mi ? Ne gezer !
Derler ya " beterin beteri vardır " diye. Gerçekten " beterin beteri " varmış.
Proje çerçevesinde bugüne kadar gerek yıkım aşamasında, gerek yapım aşamasında hiçbir güvenlik önlemi alınmadan çalışmalar yürütüldü. Son birkaç gündür ise tam anlamı ile mantık dışı çalışma başlatıldı. Kazaya davetiye çıkarır gibi bir söküm çalışması yapıyorlar. Atatürk caddesinde PTT 'nin önünden itibaren Adliye yönünde kaldırım taşları söküm işi yapılıyor. Daha birkaç yıl önce yapılmış olmasının yanısıra, karşı tarafta Jandarmadan yukarı kadar kaldırımlar sökülmüştü. Şimdi artık Atatürk caddesinde yaya kaldırımları yok, yayalar caddeden, araç  trafiği içinden yürümek zorundalar. Peki, bir kaza olursa sorumlu ve suçlular kimler olacak ? Herhangi bir kazada yaralanan, sakat kalan, ölen olursa bedelini kimler ödeyecek ?
AKP mi, TOKİ mi, şirket mi, valilik mi, belediye mi, trafik polisleri mi, zabıtalar mı ? Hangileri ?
Yoksa hepsi birden mi ?
Kusura bakmasınlar ama, " testi kırıldıktan sonra yol gösteren çok olur " derler. Testi kırılmadan uyaralım dedik.
Bir başka konuda İŞGAL sorunu !
Sinop'un en güzel, nefes alınabilir yeri aşıklar parkımız.
Peki, dikkat ettiniz mi hiç ? Hergün bir köşesine oturan, küçük bir tezgah açıp günler içinde genişleten seyyar satıcılara ?
Halkın, genelde yoksulların, öğrencilerin, kalabalık ailelerin çimlere, oturdukları, nefes aldıkları, vakit geçirdikleri parkta nasıl bir küçülme, daralma yaşandığının farkında mıyız ? Şimdi de prefabrik yapılar konduruluyor, çocuklar için kocaman zıplama platformu kuruluyor. Muhtemelen prefabrik yapıların etrafına masa ve sandalyeler de konacaktır. Parkın küçültülmesi bir yana, merak ettiğim bazı sorular oluştu kafamda. Bu seyyar satıcıların ve kondu yapıların işyeri ruhsatları var mıdır ? Bulundukları, kondukları yerler için ihale yapılmış mıdır ? İhale ilanları yapılmış mıdır ? Park içinde, kenarlarında satış yapanların vergi kayıtları, sağlık karneleri, sigorta belgeleri var mıdır ? Elektrik, su vb. giderleri ödenmekte midir ? Ödeniyorsa kimler ödemektedirler ?
Diyeceksiniz ki, bu kişiler gariban, geçim zorluğu çeken yurttaşlarımızdırlar. 
Ülkemizin ve kentimizin nasıl bir ekonomik baskıdan geçtiğini biliyorum. Ve bu insanların gerçekten zor durumda olduklarının da farkındayım. Ancak, her önüne gelen bir tezgah açarsa ne hale geliriz ? Hiçbir kaydı olmayanlar haksız kazanç elde ederlerse, sağlıklı, temiz ürünlere ulaşabildiğimize emin olamazsak, yasalar, kurallar geçerli değilse ne hale geliriz düşünsenize ?
Buradan yetkililere, sorumlulara, ilgili kurumlara bir çağrı yapalım ve bir başıbozukluğu engelleyelim !
Lütfen, gerekli denetimlerinizi yapın, halkın haklarını koruyun, sağlıklı ürünlere ulaşmalarını sağlayın, haksız kazançların önüne geçin, parklarımızın küçülmesine izin vermeyin !
Dilerim sesimizi duyarlar ve gereğini yaparlar !

Bu yazı 695 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • Mustafa Karakuzey
    1 yıl önce
    “İnşaat ya Resulullah’ ekonomisine dayanan iktidar bu krizi çözemez... Konut ve millet bahçeleri krizinde çözüm ... saldık çayıra mevla kayıra!"?