Şükrü Zeki Demirel

Şükrü Zeki Demirel

ŞEYTANIN GÖR DEDİĞİ
[email protected]

SİNOP TARİHİNE GEÇECEK BİR GÜN ! 31 TEMMUZ 2022

28 Temmuz 2022 - 08:50


Hafta sonu CHP İl Yönetim Kurulu seçimleri için Olağanüstü Genel Kurul yapılacak.
Bu Olağanüstü Genel Kurul, yapılış amacı, öncesinde yaşananlar ve sonrasına yaşanacaklar ile gerçekten tarihe geçecektir.
Henüz tarihi bile açıklanmamış Cumhurbaşkanlığı ile Milletvekili Genel Seçimlerinin yapılacağı seçimler öncesi sanırım hiçbir CHP'li böyle bir Olağanüstü Genel Kurul yapmak, parti içinde böyle bir olayla karşılaşmak istemezdi. Hatta umudunu CHP'ye bağlamış Sinoplular hiç istemezdi.
Artık olan olmuştur. Bundan sonra böyle olaylar olmaması için dilek tutmaktan başka yapacak birşey yoktur.
Ülkemizin içinde bulunduğu feci durum bellidir. Bu iktidardan biran önce kurtulmaktan başka çare yoktur.
CHP'nin derdi sadece Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanmak değildir. Aynı zamanda " 70 yıl sonra " gerçek anlamda İKTİDAR olabilmektir.
Bu dönemde iktidar yürüyüşü yolunda önündeki tüm engeller kalkmış, halkımız programı ve verdiği sözler ile CHP'yi daha iyi tanımaya başlamıştır. İktidar için, 70 yıllık tarihi içinde en uygun dönemini yaşamaktadır.
Ancak, iktidar yolunda tek başına Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun çabaları yetmez. Tüm partililer en aşağıdan en yukarı kadar, her kademede ve görevde bulunanlarda kenetlenmek, iktidara odaklanmak zorundadırlar. 
Herhangibir CHP üyesi özellikle bu dönemde kişisel çıkarlarını gözetmekten vazgeçmelidir. Vazgeçmiyorsa herşeyini partisi için koyanların önünden çekilmeli, ayak bağı  olmamalıdır. 
Genel Başkanımızın söylediği gibi ; "CHP'liler CHP'yi yüceltmek için çalışmalı, kendilerini yükseltmek için değil. "
Ve yine şunu söylemiştir ;
" Ya benimle bu yolda birlikte yürüyün, ya da önümden çekilin. "
İşte bu ilkelerden yola çıkarak Olağanüstü Genel Kurula katılacak olanlar " kendileri için değil CHP için çalışacaklar ise " göreve talip olsunlar.
Aksi taktirde bugüne kadar onlarca örnekte olduğu gibi kendileri için çıkar hesabı yapanları CHP örgütü bünyesinde tutmamıştır, tutmazda.
Bu Olağanüstü Genel Kurulda tüm sorumluluk 139 delegenin omuzlarındadır.
Yaşananları dikkate alarak, olayları somut verilere dayandırarak, vicdanlarının sesini dinleyerek, " şu aday arkadaşımdır, bu aday akrabamdır, öteki adayı  kıramayacağım bir dostum önermişti " demeden seçimlerini yapmak zorundadırlar.
Kısacası Sinop'a, Sinopluya bakarak oylarını kullanmalılar.
Delegelerimiz, yaşamsal önemi olan, neredeyse var olma-yok olma diyebileceğimiz bir seçim öncesinde olduğumuzu sakın unutmasınlar.
Son sözüm, aslında haksız olarak CHP'ye yakıştırılan bir sözü  
" yine bir CHP klasiği oldu ! " dedirtmeyelim.
Unutmayalım ki, CHP hertürlü krizden kendi iradesi ile çıkmış ve tam da bu nedenle  Cumhuriyet tarihi içinde ismiyke-cismiyle yaşayan TEK PARTİDİR.

Bu yazı 813 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum