Şükrü Zeki Demirel

Şükrü Zeki Demirel

ŞEYTANIN GÖR DEDİĞİ
[email protected]

SİNOP'UN İLK 75 GÜNÜ!

13 Nisan 2024 - 17:39

Hayatta herşeye yeniden başlamak gerekir bazen, hani şöyle bir deyim vardır ya;

“NEREDE KALMIŞTIK?”

 

31 Mart Yerel Seçimlerini de bitirdik. Belediye Başkanlarımızı, Belediye Meclisi, İl Genel Meclisi, Muhtar ve İhtiyar Heyetlerimizi seçtik, mazbatalarını verdik ve ülkemizin büyük bölümünü gelincik tarlalarına dönüştürdük. Yeni umutlara, yeni heyecanlara yelken açtık.

Ve dedik ki yeni seçilenlere; “Haydi bakalım, görev sizin, iş başına!”

Kentimiz de, yeni yerel yöneticileri ile yeni umutlara yelken açtı. Sorunlar var çözüm bekleyen. Çözümler de var mutlaka, ama mutlaka bilimsel olmalı. 

Özellikle siyasi iktidarın ve TOKİ’nin yol açtığı tahribatı gidermek gerek öncelikle. Kentimizi bir an önce yeniden dizayn etmeli, kent merkezini tozdan-topraktan, beton görüntüsünden kurtarmalı, rahatlıkla gezilebilecek hale getirmeliyiz.

Yaz sezonuna az zamanımız kaldı. Yaklaşık 2,5 ayımız var. Bu sezon kentimize gelen misafirlerimiz kentin cazibesine yeniden kapılmalı.

Yeni Belediye Başkanımız METİN GÜRBÜZ ve ekibinin işe hızlı başladıklarını gördük. Önce insana dokunan yönlerini bayram süresince gördük, yakından tanık olduk. İşinin hiç kolay olmadığının bilincindeyiz. Siyasi iktidarın “Oy yoksa hizmette yok” tehdidini de unutmadık. Ve bizler de dedik ki “Hizmet yoksa oy da yok”. Yeniden sosyal demokrat anlayışı yerelde iktidar yaptık.

Şimdi hızla çalışma zamanı, gerektiğinde İMECE usulü ile çalışma zamanı.

İLK 75 GÜNDE;

*Kanalizasyon sorunu,

*Meydan düzenlemesi,

*Temizlik ve yeşil alan sorunu,

*Trafik ve otopark sorunu, 

*Plajlar sorunu acilen çözülmeli. 

*Yeni plaj alanlarının yaratılması,

*Gerekli yerlere acilen seyyar tuvaletler ve duşlar konulması,

*Kentin en gözde alanlarından olan Kütüphane-Karakum arası plajlarının, tuvalet ve duşlarının yapılması ve dolmuş hattının yaz-kış ihtiyacı karşılayacak şekilde düzenlenmesi.

*Ve kent parkına “ATATÜRK PARKI” adının verilerek içine mutlaka “BELEDİYE CAFE” yapılarak hem istihdam sağlanması, hem de piyasayı ekonomik anlamda denetimde tutarak halkın hizmetlere daha ucuz erişiminin sağlanması.

Eğer bunları gerçekleştirebilirsek sezonu en iyi şekilde geçirir, kentimizi tekrar cazibe merkezi yapabiliriz.

Ben, sevgili Metin Başkanın öncelikli olarak İdari ve Mali Disiplini sağlayarak yapılması gerekenleri rahatlıkla yapabileceğine yürekten inanıyorum. Kentin gerek valisi, gerekse emniyet müdürü ve Jandarma Komutanı ile iyi ilişkiler içinde güvenliğini ve asayişini sağlayacağına da inanıyorum. Sonuçta Valimiz, Emniyet Müdürümüz ve Jandarma Komutanımız da devletimizin görevlileridirler ve Sinop’un iyiliği, güzelliği, çıkarları için çalışmaktalar.

HAYDİ, METİN BAŞKAN; ÖNCELİKLE ”NEREDE KALMIŞTIK?” DİYEREK 75 GÜNDE KENTİ SEZONA BİRLİKTE HAZIRLAYALIM!

DEVAMI GELECEKTİR NASIL OLSA!

HAKSIZ MIYIM SİNOPLULAR!  

Bu yazı 528 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum