Şükrü Zeki Demirel

Şükrü Zeki Demirel

ŞEYTANIN GÖR DEDİĞİ
[email protected]

SİNOP VE YEREL SEÇİMLER!

16 Mart 2024 - 17:51

Yerel seçimlere 2 haftalık bir süremiz kaldı. Günler ilerledikçe siyasi partilerin ve adayların çalışmaları hızlandı. Çalışmalar hızlandıkça adayların gözle görülür yorgunlukları da artıyor. Doğaldır çünkü hepsi kazanmanın gayreti içindeler.

31 Mart yerel seçimlerinde siyasi partilerin ve adayların işleri hiç kolay değil. 14- 28 Mayıs seçimlerinin sonuçları muhalefet partilerinin üyeleri ve seçmenlerini derinden etkilemişti. Özellikle muhalefet bloğunun yani Millet ittifakının yarattığı hayal kırıklığı ittifakı dağıtmış, yerel seçimlere her siyasi parti kendi güçleri ile girme kararını almışlardır. Cumhur ittifakının böyle bir sorunu yoktur. Ancak onlarda özellikle AKP oy oranlarının %34-35’ lere gerilemesinin hesabını iyi yapmak zorundadır.

Ülkemiz Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi denilen TEK ADAM rejimine geçtiğinden bu yana tam bir çöküş içine girmiştir. Bunu defalarca yazdık, eleştirdik, uyardık ancak dinleyen olmadı. İktidarın iki ana partisi AKP ve MHP ‘nin üyeleri, il-ilçe örgütleri, milletvekilleri bu rejimi bırakın sorgulamayı, pastadan bir pay da kendileri kapma uğruna koşulsuz destek verdiler, halen de veriyorlar. Muhalefet partileri ise kendi ideolojilerinden tamamen uzaklaştıkları içinkendi tabanlarından bile zoraki, seçmenlerinin seçeneksiz kalmaları nedeniyle mecburiyetten oy aldılar. Tepede yapılan birlikteliklerin, tabanda kan uyuşmazlığı nedeniyle karşılık bulamayacağını, bulmadığını göremediler. 

Yerel seçimlere giderken, geçen hafta Sinop yerelinde siyasi iktidarın temsilcilerine yani AKP+MHP İl-İlçe yöneticilerine, Belediye Başkanı Adayına, Belediye Meclisi ve İl Genel Meclisi Adaylarına bir soru sormuştum. Kendilerinden doğrudan bir cevap alamadım ancak yayımladıkları seçim broşüründe cevabı almış oldum.

Sorum şuydu; AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “OY YOKSA HİZMETTE YOK” sözlerine katılıyor musunuz? 

Cevap broşürlerinde idi; “Merkezi yönetimin gücüyle Belediyemizin gücünü birleştireceğiz!”

Çok açık bir şekilde Sinop “Oy yoksa hizmette yok” anlayışı gereği hizmet alamayacak demektir. Örneğin, 2 Milyar TL maliyetli “kanalizasyon, atık su, içme suyu, altyapı ve arıtma projesi” için havanızı alırsınız deniyor. “Karayolları’na ait 11.000 metrekare alanı boşaltamazsınız” ile gözdağı veriliyor. Otopark sorunun çözmek için “Adliye ve Hükümet Konağı Altına 240 Araç kapasiteli otopark” yapmak için Belediye Başkanlığı seçimlerini kazanma koşulunu dayatıyorlar.

Sinoplu’ya sorulmadan dayatmaya çalıştıkları bir başka proje,trafik sorunun çözümü için “Sinop Çevre Yolu” projesidir. Kumkapı’dan girip DENİZ üzerinden Ada Mahallesi’ne bağlanacak yol. Millet Bahçesi/Kent Meydanı Projesinde olduğu gibi Sinop’a en büyük zararı verecek olan Çevre Yolu Projesi “Yaparsa AKP yapar” zihniyeti ve dayatması ile olacaktır.

Ve tabii ki Sinop’ta yapımı planlanan “NÜKLEER GÜÇ SANTRALİ” projesi. Ne hikmetse Güneş ve rüzgâr enerji sistemlerinden iki satırda olsa söz edilirken Nükleer Santralden hiç söz edilmiyor. Sanki böyle bir proje hiç yokmuş, hiç duymamışlar gibi ÜÇ MAYMUNU oynuyorlar.

Ve tabii ki bir başka konudan da hiç söz edilmiyor; YOKSULLUK! Artık iş SOSYAL YARDIMLAR ile geçiştirilecek gibi değil. Sinop nispeten diğer illere göre daha kolay yaşanabilir bir il olmasına rağmen çöplerden atıkların toplandığı, Pazar yerlerinden tezgâh üstüne konulamayan sebze ve meyvelerin tezgâh altından alındığı bir il durumuna gelmiştir ve yoksul sayısı her gün daha da artmaktadır.

Yerel seçim yarışı tüm il-ilçe ve beldelerde olduğu gibi Sinop’ta da muhalefet adayları ile Recep Tayyip Erdoğan arasında geçmektedir. Bunu nerden anlıyoruz? Billboardlara bir bakın, hep Recep Tayyip Erdoğan’ı görürsünüz. Adaylarını bir kenara itmiş, kendi posterleri ile donatmış.

Her neyse kendileri bilirler. Benim AKP Sinop teşkilatlarına, adaylarına iletmem gereken bir mesajım var; DİYOJEN’in dediği gibi; “GÖLGE ETMEYİN, BAŞKA İHSAN İSTEMEYİZ!”

Biz Sinoplular bugüne kadar MERKEZİ HÜKÜMETTEN HİÇ BİR DESTEK AL(A)MADIK, AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın “OY YOKSA HİZMETTE YOK!” sözleri de bizleri hiç ilgilendirmiyor.        

Kentimizi tüm engellemelere rağmen, gerekirse İMECE usulü ile istediğimiz seviyeye getireceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın.

Halkın desteğini alan, halka önderlik yapabilecek bir Belediye Başkanı ve ekibi ile-CHP adayı METİN GÜRBÜZ ile- sevgili Ekrem İmamoğlu’nun dediği gibi TAM YOL İLERİ diyoruz.

DİĞERLERİ “GÖLGE ETMESİNLER BAŞKA BİR ŞEY İSTEMEYİZ!”.

Bu yazı 399 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum