Şükrü Zeki Demirel

Şükrü Zeki Demirel

ŞEYTANIN GÖR DEDİĞİ
[email protected]

YENİ (!) BİR YIL!

01 Ocak 2023 - 12:52

Dikkat ettiniz mi hiç, bizler geçen yılda, önceki yılda, daha önceki yılda, daha daha önceki yıllarda da hep güzel dileklerde bulunduk. Ve bu yılda da yine güzel dilekler, dualar aynıydı. Sağlık istedik, huzur istedik, mutluluk istedik, en çok da zenginlik istedik, PARA istedik. 
Kimden istedik ? Herkes kendine göre inandığı değerlerinden.
İstedik de, peki SONUÇ  ? 
Sonuç ortada. Her yıl biraz daha yoksullaştık, her yıl cebimize konandan daha fazlasını hortumladılar. Sağlığımızı,eğitimimizi, sosyal güvenliğimizi, emekliliğimizi hiçe saydılar. Her yıl biraz daha fazla köle olarak kullanılmaya başlandık.
Neden peki ?
O güzel, saf duygular ile tanrıdan istediklerimiz neden gerçekleşmedi ? Çünkü, sadece her sıkıştığımızda, zora düştüğümüzde, mutsuz olduğumuzda, umut aradığımızda sarılacak bir güce ihtiyaç duyduk, tanrıya sarıldık. 
Unuttuğumuz veya pek işimize gelmediği için özellikle düşünmek istediğimiz şeyler vardı aslında. Nelerdi bunlar ? Aklımız, zekâmız, yeteneklerimiz ve bizlere benzeyen, bizler gibi olan, sömürülen milyonlarca emekçimiz, insanlarımız.
Tanrı demiştir ki ;
" Ben sizi yarattım, yaratırken diğer canlılardan farklı olarak sizlere bir beyin, zekâ, akıl verdim. Neden verdim ? Sizi neden farklı yarattım ? Çünkü, dünyanızda güzellikler üretin, hakkaniyetli paylaşın, adil olun, kimseyi sömürmeyin, kendinizi de sömürtmeyin diye  size aklı, zekayı, yeteneği bunlar için verdim. Siz ne yaptınız ? Kendi çıkarınız için ve hırsınızın kurbanı olarak tüm çevrenizdekileri sömürmeye başladınız. Ve en kötüsü de yalandan yere beni çok seviyormuş gibi göründünüz.
Ya sömürülen sizler, bana sadece dua etmekten, benden sürekli birşeyler istemekten, hep yardım talep etmekten başka ne yaptınız ? Bir avuç sahtekâr sizi, milyonlarca emekçiyi  sömürürken bile yan yana gelmekten âcizdiniz. Halbuki aynı akıl, zekâ sizde de vardı. Ama hep bir avuç sahtekâr için ürettiniz ve ne yazık ki kendi ürettiğinizi kendiniz alamadınız. 
Sizi yönetecek olanları bile seçerken şaşkındınız, takım tutar gibi parti tuttunuz, doğal olarak doğru kişileri değil yanlış kişileri seçtiniz yıllarca. Yine de akıllanmadınız.
Ben daha ne yapayım sizin için ? "
İşte tanrınız böyle diyor sizler için, bizler için !
Şimdi yeni bir yıla, yine umutlarla, güzel dileklerle, dualarla giriyoruz. Şimdiye kadar olduğu gibi ne değişecek, geçen yıldan ne farkı olacak ? Gelenin gideni aratmaması için ne yapmalıyız ?
Yukarıda, tanrınızın da sizleri eleştirirken bile gösterdiği yolu bulursanız ancak yıkılır bu düzen. 
Yani, bırakacaksınız dua etmeyi, sadece dilenmeyi, aklınızı kullanacaksınız. Yani kullanacağız birlikte. Sömürülenler olarak sömürüldüğümüzün farkına varacağız ve çözümler üreterek kıracağız zincirleri. 
Yeniyıl yeni umutlar demektir. Yeni birliktelikler demektir. Sınıfsal mücadele için yeni fırsatlar önümüze geliyor demektir.
Var mısınız akıllı ve örgütlü olarak sahtekârlardan, sömürü düzenini sürdürmeye çalışan vampirlerden kurtulmaya ?
Var mısınız bu yeni yılda zincirlerimizi kırmaya ?
Yeni yılınızın geçen yılları aratmaması ve tüm dileklerimizin gerçekleşmesi için verilecek mücadele ruhunda birleşebilmeyi umarak kutluyorum YENİ YILIMIZI !

Bu yazı 543 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum