Deniz Özen

Deniz Özen

[email protected]

AYIPTIR, GÜNAHTIR!

24 Nisan 2021 - 17:15

Bu hafta size öyle bir saygısızlıktan bahsedeceğim ki, “kork korkmazdan, utan utanmazdan” diyeceksiniz. Basiret bağlanması mı? yoksa sorumsuzluk mu? Karar sizin! İslami değerin nasıl ayaklar altına alındığını gözler önüne sereceğim…
Allah'ın rızası bu hayatta en önemli değerdir. İslami anlayışla yönetilen ülkemizde, İslami değerlere ne kadar önem verdiğimizin ya da veriyormuş gibi göründüğümüzün apaçık göstergesidir, Seyyid İbrahim Bilâl Hazretleri Türbesi… Vakti zamanında bu kenti savunmak için tam tabiriyle, başını ortaya koymuş ve bu uğurda şehit olmuş muhterem Seyyid İbrahim Bilâl Hazretleri türbesi!  
Sinop'un en çok ziyaret edilen kutsal mekânlarından birisi olarak tanımlanıyor. Şuan ki halini gördüğümde utancımdan yerin dibine giriyorum. Kutsallık, Şehit ve kadın bu üç değere saygısızlıkta tavan yaptık…
“Sinop'a Gelip, Denize Girmek için Değil Değerlerimizden Seyyid İbrahim Bilal Hazretlerinin Türbesini Ziyaret Etmeyi de Unutmayalım.” diyen, Sinop Aile Dostluk Eğitim Kültür Derneği Başkanı Remzi Yüksel Bey, hala aynı fikirde misiniz?
İl Müftüsü Sayın, Mustafa Düzgüney;
O şaşalı makamınızda rahat oturabiliyor musunuz? Şehide, manevi değere ve kadına saygınızı bu şekilde mi gösteriyorsunuz? Samimiyet sizce bu mu? Oraya bir tabela asarak sorumluluğu üzerinizden attığınızı mı düşünüyorsunuz? Müftü bey; Yüce Allah'ın bizlere emaneti olan kadınlarımızın abdest aldığı yeri içinize sindirebiliyor musunuz? Kentimizin kutsal değerlerinden olan türbenin abdesthanesi bu haldeyken yüce Allah'ın sizden razı olduğunu düşünüyor musunuz? 
Belediye Başkanı Sayın Barış Ayhan;
Müftülük, oraya astığı bir tabela ile bütün sorumluluğu size atmıştı. Geçtiğimiz aylarda Seyyid İbrahim Bilâl Hazretleri türbesi, kadın abdesthanesi için “ Yönetmeliklere aykırı bir onarım yapıldığı ve bu nedenle belediye tarafından yapımın durdurularak mühürlendiğini” söylemiştiniz ve en yakın zamanda yapacağınızın sözünü vermiştiniz! Vaktiniz olduğunda o söz verdiğiniz Seyyid İbrahim Bilâl Hazretleri türbesi, kadın abdesthanesine bir bakınız!
Sayın Vali;
Müftülük ile belediye arasında tabiri caiz ise kentimiz için tam bir utanç kaynağı olan Seyyid İbrahim Bilâl Hazretleri Türbesi, kadın abdesthanesine hiç gittiniz mi? Şayet gitmediyseniz üstteki fotoğrafa bakar mısınız?  Kutsal değerimiz, kadına olan saygı ve şehidimize karşı yapılan bu vurdumduymazlığı neden görmüyorsunuz? Neden elinizi masaya vurarak, bu rezalete bir son vermiyorsunuz? Bu sorumsuzluğun hesabını neden sormuyor ve gereğini yapmıyorsunuz?  Sizden beklentimiz, bir an önce bu utanca son vermenizdir!
Bu vurdumduymazlık ikramına karşı tabağı boş göndermeyen suskunlara ise diyecek hiçbir sözüm yok…
Değerli ise değer bilelim. 
Ya olduğumuz gibi görünelim ya da göründüğümüz gibi olalım!
Efendimiz Muhammet Mustafa (sav)  torunu, Hz. Hüseyin(ra) soyundan olan Seyyid İbrahim Bilal Hazretleri bizim için ne ifade ediyorsa, o duygunun hakkını verelim!
Vicdan ile kanun arasına sıkışmış yüksek değerimize sahip çıkalım.
Ne diyordu;
“Bir millet sahip olduğu yüksek değerleri tağyir edip bozmadığı sürece Allah o millete lütfettiği nimeti azap ile değiştirmez.” (Enfal, 8/53)

Bu yazı 1674 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum