Deniz Özen

Deniz Özen

[email protected]

The Rektör ...

15 Temmuz 2015 - 03:00

Geçtiğimiz salı günü Sinop Üniversitesinde yapılan rektörlük seçiminin ardından, şimdi gözler Aksaray'a çevrildi.

 

Sinop Üniversitesi Rektörlük seçimi için üniversite hocaları kimi Rektör belirlemek istediklerini kullandıkları oylar ile belirledi. Gerçekleşen seçim sonrasında sonuçlar Yüksek Öğrenim Kurumuna ulaştı. YÖk’te gerçekleştirilecek gerekli işlemlerin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mamasında olacak. Öte yandan Başkent kulislerinde ise 3. Sırada yer alan Prof. Dr.Nihat Dalgın'ın Erdoğan tarafından tercih edileceği konuşuluyor. İmamhatip mezunu olan Dalgın’a Sinop’ta faaliyet gösteren STK’lardan tam destek gelmesi bu iddaları doğrular neticede. Bazı çevreler 27 oyla Nihat Dalgın'ın eleneceği tezini kullansa da geçtiğimiz rektörlük seçimlerinde de dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından Recep Bircan 27 oyla rektörlüğe atanmıştı. Üstelik Bircan'ın önünde 32 oyla dönemin rektörü Prof. Dr. Şevket Büyükhatipoğlu olmasına rağmen gerçekleşen atamanın ardından Bircan rektör olmuştu.

 


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Prof. Dr. Nihat Dalgın'ı atayacak olmasında, Dalgın'ın bu zamana kadar içinde yer aldığı STK'larında önemli rol oynayacağı, bunun yanında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisi gibi aynı dünya görüşüne sahip bir ismi atamasına kesin gözüyle bakılıyor.



Öte yandan 1980 anayasasına göre Cumhurbaşkanı’nda 1 oy alan adayı bile atama yetkisi bulunuyor. Zamanın Cumhurbaşkanı  Ahmet Necdet Sezer'de, Prof. Dr. Mustafa Safran’ın yerine 1 oy alan Prof. Dr. Bahri Gökçebay’ı atadı. Başkent kulislerinde yapılan yorumlar  ise Sinop Üniversitesi Rektörlük seçimde ise tarihin tekerrür edeceği yönünde.

Bu yazı 2860 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum